Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland /Novice /
18.02.2012  

Slovenian American Business Association S-ABA

Redna povpra┼íevanja slovenskih podjetij glede iskanja kontaktov, partnerjev ali mo┼żnosti vstopa na ameri┼íki trg, ki jih prejema Generalni konzulat RS v Clevelandu so narekovala dolo─Źene aktivnosti na podro─Źju gospodarskega sodelovanja med RS in ZDA.

 

Jure ┼Żmauc, generalni konzul v Clevelandu, ameri┼íka zvezna dr┼żava Ohio, je po obisku slovenske gospodarske delegacije v Daytonu v septembru 2010 predstavil idejo o ustanovitvi gospodarske institucije, ki bi skrbela za direktne povezave med interesenti ÔÇô podjetji v RS in ZDA. Priprave in predstavljanje projekta na terenu, ki jo je GK RS pomagalo izvesti tudi podjetje EMTEC iz Daytona so pripeljale do uradne otvoritve projekta Slovenian American Business Association S-ABA, ki se je izvedla dne 18. januar 2012 v Daytonu, ameri┼íka zvezna dr┼żava Ohio.

 

S-ABA ima za nalogo omogo─Źiti direktne kontakte med zainteresiranimi podjetji v RS in ZDA in bo v za─Źetni fazi ob pripravi spletne strani pripravila in nato dopolnjevala s podatki podatkovno bazo podjetij. Za─Źetna faza delovanja bo v ameri┼íkih dr┼żavah Ohio, Illinois, Minnesota, Colorado in North Carolina kot tudi v Sloveniji. V vseh teh dr┼żavah so se imenovali ─Źlani Bord of Directors, ki bodo pristojni za uveljavljanje in delovanje S-ABA v njihovih dr┼żavah.

 

┼átevil─Źnost ─Źlanstva, ki lahko temelji na ┼że sedaj znanih podanih interesih po sodelovanju (predvsem iz RS) bo temelj pozitivnega sodelovanja, hkrati pa je naloga GK RS v Clevelandu in S-ABA, da promovira Slovenijo kot gospodarsko destinacijo ali kot destinacijo iz katere se lahko ┬╗dose┼że┬ź evropski trg, ki zapolnjuje interese in zahteve partnerjev iz ZDA!

 

Za vsa dodatna pojasnila in kontakte je v trenutni fazi na razpolago GK RS v Clevelandu, ki tudi vodi in usmerja projekt, e-mail: jurcek.zmauc(at)gov.si in johanna.bajc(at)gov.si!