Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland /Novice /
14.06.2018  

Dobrodošli Doma: Srečenje Slovencev iz zamejstva in sveta 2018

16. junij 2018

Dobrodošli Doma 2018

Spoštovani Slovenke in Slovenci!

Vabimo vse rojake, člane slovenskih društev in njihove prijatelje, ki želijo obiskati Slovenijo, nastopati na prireditvi ali se samo družiti z nami in uživati v bizeljsko sremiških kulinaričnih dobrotah in vinu, ki je značilno za to področje, da se nam pridružijo in z nami počastijo Cankarjevo leto, hkrati tudi leto varovanja kulturne dediščine in naše 8. tradicionalno srečanje.

Lokalna turistična društva bodo popeljala vsa društva iz zamejstva in izseljenstva, ki se bodo prijavila, na svoje domove in v svoje društvene prostore. Tam bodo domačini prikazali ohranjanje domače obrti, naučili goste izdelovati domač kruh, mogoče bodo skupaj oblikovali turistični spominek za domov, jedli domačo hrano, skupaj pa bodo uživali v nastopih gostiteljev in nastopih članov slovenskih društev iz zamejstva in izseljenstva. Domačini namreč želijo ustvariti pristen kontakt s slovenskimi gosti, želijo narediti dobro zabavo in hkrati prikazati vse tiste lokalne posebnosti, zaradi katerih bodo rojaki iz tujine še rajši prihajali domov, v Slovenijo.

Celodnevni program bo izpolnjen z aktivnostmi za različne okuse in generacije. Zvečer se bomo poslovili po koncertu klasične glasbe v viteški dvorani v Brežiškem muzeju in koncertu za mlajše generacije v Mladinskem domu Brežice.

V naslednjih mesecih bomo program bogatili in objavljali na naši spletni strani www.slovenci.si in pošiljali nove informacije po elektronski pošti.

Vabimo vsa društva, ki nas bodo razveselila s svojo prisotnostjo, da to napovedo ČIM HITREJE s kratkim elektronskim sporočilom, napišejo okvirno število udeležencev in morebitne potrebe po namestitvi iz sobote na nedeljo.

Na ta način bomo lažje naredili nabor lokalnih turističnih društev, ki bodo sodelovala s svojimi programi.

Vljudno vabljeni in vidimo se v Brežicah!