Generalni konzulat Republike Slovenije Cleveland /Novice /
08.06.2012  

Obisk slovenskih podjetij v Akronu dne 06.06.2012

Dne 06.06.2012 so mesto Akron obiskali mag. Mateja Dermastia, Jadranka Jezeršek Turnes in dr. Miha Devetak iz Centra odličnosti PoliMat, Bojan Kos in Alenka Bunderšek iz podjetja Akripol, dr. Peter Venturini iz podjetja Helios, dr. Dejan Štefanec in mag. Aljoša Vrhunec iz podjetja MikroCaps in Polona Carson iz podjetja PJCarson Consulting.
Po programu so obiskali National Polymer Innovation Center (dr. Mark Holtman), Goodyear Polymer Center (dr. Mark Koehler), SUMMA Helath Campus (Eileen Shapiro), mesto Akron (župan Donald Plusquellic, Robert Bowman in Samuel DeShazior), gospodarsko zbornico (Gregg Cramer) in Akron Global Business Accelerator (Michael LeHere, Terry Martell in dr. Anthony Margida). Organizirala se je tudi video konferenca z direktorjem podjetja Polymer Ohio Inc. (Wayne Earley) in one-on-one srečanje s poslovnimi partnerji.
Zelo strokovna slovenska delegacija je predstavila delovanje svojih podjetij in njihove izdelke kar je ob koncu obiska potrdilo pravilnost odločitve izvedbe le-tega in možnost nadaljnega sodelovanja. Pozitivni odzivi so bili tudi na predlog povratnega obiska v Sloveniji s strani predstavnikov mesta Akron in gospodarstva v tej regiji ter hkratne udeležbe na “Foreign Direct Investment (FDI) Summit 2012”, ki bo v Ljubljani 21. in 22. septembra 2012.